Special

Marcus spelar BackPacker 2

Ännu en liten promenad längs nostalgins fagra gator! Följ med på en resa jorden runt i det gamla svenska frågespelet BackPacker 2 från 1997!

Följ mig på Twitter!
http://twitter.com/MarcusRVV

Spelet har tyvärr gått ur tryck och fallit i glömska, lättaste sättet är att försöka hitta det på andrahandsmarknaden så som loppisar, second hand eller möjligtvis även Blocket och Tradera. Lyckas du hitta det så tänk på att du troligtvis måste ha Windows 98 eller lägre för att kunna spela spelet!

Uppföljaren Backpacker 3 kanske går att finna i butiker fortfarande, kika i reabackarna! Möjligt även att CDON kanske har några exemplar kvar, googla efter det! Notera dock att jag INTE har testat trean och kan således inte avgöra om det är bra eller ej.

Det finns även ett liknande spel till Android där du reser runt i Europa och svarar på frågor. Jag har dock inte testat detta heller och kan således inte avgöra om det är bra eller ej. Testa på egen risk, skriv gärna också om det är något att ha! Länk: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.backpacker.sint

Mina slutgiltiga åsikter på BackPacker 2 nu efter sisådär 17 år? Trots att spelet är jobbigt att få igång så måste jag nog säga att det fortfarande håller! Det är ett frågespel, och vi är tyvärr inte helt bortskämda med dessa nu för tiden. Upplägget är både enkelt och genialt. Dels kan man samla certifikat, resmål, klisterlappar och annat roligt om man vill satsa på en 100% spelomgång, och det är lika kul nu som då!

Andra nöjen inkluderar även att se på sin resekarta sin resväg, vilken kan bli fantastiskt överdriven allt eftersom spelet fortgår, även att köpa varor billigt på vissa orter och sälja dessa dyrt på andra är lite som en lightversion av FreeLancer.

Visst är frågorna ganska utdaterade, men jag säger ändå att trots sin ålder är det fortfarande underhållande, och hittar du det för en 10-20 kronor på Myrorna som jag gjorde och är villig att försöka sätta upp en Windows 98-installation så kör på för all del. Speciellt om du spelade spelet när det var nytt för ett par extra nostalgipoäng!
Video Rating: / 5

13 Comments
 1. Reply
  Elias Persson (redictor) September 1, 2016 at 16:39

  kan du lägga upp musiken för de flesta länderna?

 2. Reply
  RAZKEN September 1, 2016 at 17:32

  Får man nyfiket fråga hur du spelar / spelar in videor som denna?
  Satte själv upp en virtuell kopia med Windows XP i Virtualbox, kunde ju lira och så men det är ofta att animationerna fastnar och bakgrundsljudet är ganska lågt. Om du kör med en virtuell hdd, du har inte lust att slänga upp den någonstans!?
  EDIT Såg just på introt, en emulerad Win 98, virtualbox eller kanske MS VirtualPC ?

 3. Reply
  Buster September 1, 2016 at 17:55

  Hej! Vart kan jag köpa backpacker? Eller vart köpte du det.

 4. Reply
  Mikko Koljonen September 1, 2016 at 18:55

  Hey! Did you have second CD-ROM drive when you switched the cds?

 5. Reply
  Dannzt September 1, 2016 at 19:01

  Kort man i byxor Wtf??? :D

 6. Reply
  Torbjörn S. “Farbror Blå” Brandhill September 1, 2016 at 19:46

  Nostalgi, vilka minnen.

 7. Reply
  djperryboy September 1, 2016 at 20:20

  Annars är det från IQ Media/Vision Park och år 2000. I alla fall den skivan som jag har.

 8. Reply
  Iwan Egerström September 1, 2016 at 21:02

  Härliga minnen 😉
  Minns när man lirade det här som liten

 9. Reply
  Teadon Urajh September 1, 2016 at 21:39

  Aah. Backpacker. Fina pixlar för finsmakaren bland spelare som kräver det extra, utöver det vanliga att investera tiden på. Dem borde göra ett bundle med titlar som denna.

 10. Reply
  Time and Space September 1, 2016 at 22:17

  Många minnen från långa spelsessioner med syrran, vi hade dock bara första och tredje delen! Såg att du hade fler gamla godbitar. Om du spelar det gamla Robinson man fick med Åhlens nån gång blir jag lycklig!

 11. Reply
  whitestarline1845 September 1, 2016 at 23:13

  helt underbart att uppleva detta spel igen, tyvärr så har mitt kommit bort nån gång men ett stort tack för lite nostalgi

 12. Reply
  VideoGameTryerSV September 2, 2016 at 00:12

  Va ett tag sen man körde det där spelet!

 13. Reply
  NoWLB September 2, 2016 at 00:27

  +Marcus spelar spel! Kom du ihåg Mall Maniacs. det var gamla goa tider 

  Leave a reply